Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on print

Wat is auto poetsen

Het poetsen van een auto gaat veel verder dan het alleen schoonmaken (wassen) van een auto. Wanneer je een auto enkel wast dan verzorg je de buitenste laklaag van de auto. Wanneer je ervoor kiest om je auto te laten poetsen, dan verzorg je niet alleen de buitenste laklaag van de auto, ook herstel je deze dan. Dit komt, omdat de auto wordt voorzien van een speciale wax. Dit is een professioneel product en vereist ook professionele kennis om te gebruiken. Het is echter mogelijk om te gaan poetsen met een ‘consumenten product’ alleen raden wij dit niet aan. In dit artikel vertellen we ook wat auto poetsen is en wat het verschil is met het laten polijsten van je auto. Ook vertellen we je kort waarom je moet laten poetsen.

Wat is auto poetsen; kort uitgelegd

Zoals net al werd genoemd maak je de auto niet alleen de auto helemaal schoon, maar voorzie je deze ook van een nieuwe herstelde laklaag. Eerst wordt de auto zorgvuldig gewassen. Hierbij worden alle vuiltjes van de auto verwijderd. Hierdoor kan de nieuwe laag goed worden aangebracht. Wanneer de auto helemaal schoon is gemaakt, dan wordt de auto gepoetst. Dit wordt gedaan met speciale wax én een poetsmachine. Hierdoor glimt de auto weer als nieuw. 

Auto laten polijsten

Wanneer je de auto gaat polijsten, worden de onderste laklagen van de auto ook verzorgd. Dit is dus een grotere ingreep dan je auto alleen laten poetsen. Bij het polijsten worden de onderste laklagen ook veelvuldig meegenomen. Hierdoor kunnen diepere verkleuringen verholpen worden. Complete deuken kunnen echter niet verholpen worden door polijsten.  

Poetsen door professionals

Het wassen van je auto is een leuk klusje om op een zondagmiddag te doen. Ook kiezen sommigen ervoor om naar een wasstraat te gaan. Het poetsen van een auto is daarentegen iets wat je beter aan professionals kunt overlaten. Dit heeft te maken met de volgende punten.

  1. Professionals hebben de ervaring en weten dus waar zij mee bezig zijn.
  2. Pro’s hebben de juiste spullen in huis. Dit gaat vaak om professionele spullen waarvoor kennis vereist is.  
  3. Professionals bieden jou garantie.

Ben jij nog op zoek naar een professional? Dan is autopoetsbedrijf Buitenpost iets voor jou! Lees hier meer over ons poetsbedrijf in Buitenpost.

Stel hier je vraag!